Menu
Borrussia Dortmunds klubben til Erling Braut Haaland har valgt å trekke den tidligere forbundskansleren Gerard Schröders æresmedlemskap. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Dortmund trekker Schröders æresmedlemskap

Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund har besluttet å trekke æresmedlemskapet til den tidligere tyske forbundskansleren Gerhard Schröder.

Av NTB | 02.03.2022 17:29:47

Sport: Det er Schröders forhold til den russiske presidenten Vladimir Putin som gjør at bundesligaklubben nå tar et utradisjonelt grep.

77-åringen har ikke vært villig til å trekke seg fra lederskapet i det statseide russiske oljeselskapet Rosneft etter at Russland invaderte Ukraina i forrige uke.

Dortmund opplyser at klubbpresident Reinhard Rauball informerte Schröder personlig om den enstemmige avgjørelsen som ble tatt i et styremøte.

Schöder er også kjent som tilhenger av Hannover som spiller i 2. Bundesliga. Klubben ser også på muligheten for å trekke hans medlemskap i klubben.

– Vi skal se nærmere på om Mr. Schröder har brutt klubbens interesser, sa en representant fra klubbens ledelelse onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: