Menu
Erling Braut Haaland er trolig uaktuell for landskampene som venter. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Dortmund-topp om Haaland: Han kan ikke trene de neste ukene

Den norske landslagsledelsen holder døra på gløtt for Erling Braut Haaland, men i Borussia Dortmund er beskjeden krystallklar: Han er uaktuell for spill.

Av NTB | 04.10.2021 11:07:42

Sport: Haaland sliter med en muskelskade og har ikke spilt kamper for klubblaget den siste tiden. Likevel har ikke Ståle Solbakken og landslagsledelsen helt gitt opp at superstjernen kan bidra i Norges kommende VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro.

Oppgjøret mot Tyrkia spilles i Istanbul fredag, mens Montenegro er motstander i Oslo mandag.

Dortmund-ledelsen er på sin side ikke til å misforstå. Etter søndagens 2-1-seier over Augsburg i Bundesliga var sportssjef Sebastian Kehl tydelig på at Haaland blir værende i Tyskland.

– I utgangspunktet er alle klubber forpliktet til å frigi sine spillere (til landslagsspill red.anm.). Men Erling er for tiden skadd, har ikke kunnet spille for oss og vil heller ikke kunne delta på lagtrening de neste ukene, sier han til avisen Westdeutschen Allgemeine Zeitung.

Alle vet, ifølge Kehl, at Haaland gjør alt han kan for å være i stand til å spille enhver kamp. Men det er akkurat nå ikke mulig, ifølge Dortmund-toppen.

– Derfor tror jeg Norges Fotballforbund vil ha stor tillit til oss og til ham, sier Kehl.

Landslagssjef Ståle Solbakken uttalte også søndag at han ikke kan regne med å ha Haaland disponibel.

– Vi regner også med at Erling er ute av troppen, men legene holder dialogen med klubben og har fortsatt et lite håp, sa han.

Også Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er uaktuelle til de kommende landskampene på grunn av skader.

(©NTB)

Flere nyheter: