Menu
Erling Braut Haaland er på plass med lagkameratene i Belgia. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Dortmund-topp avviser at klausul kan gi 2021-exit for Haaland

Borussia Dortmunds sportsdirektør Hans-Joachim Watzke er krystallklar på at Erling Braut Haaland ikke har noen klausul i kontrakten som kan utløses i 2021.

Av NTB | 04.11.2020 11:37:59

Sport: Uttalelsene, som er gjengitt av blant andre nyhetsbyrået DPA og Transfermarkt, fremkommer i et intervju med tyske Bild onsdag.

Der er mektige Watzke klar på Borussia Dortmund ikke har noen intensjon om å slippe klubbens norske spissjuvel til en annen klubb allerede etter inneværende sesong.

– Vi har et klart ønske om at Erling skal bli hos oss enda lenger, og vi ønsker å overbevise han og hans agent om dette, sier Dortmund-toppen.

Han avviser at det foreligger en utkjøpsklausul i nordmannens kontrakt som kan utløses allerede neste sommer.

– Det eksisterer ingen slik avtale, sier Watzke.

Jærbuen er oppe i 11 mål på sine 10 første mesterligakamper. Det har ingen gjort før ham.

Tidligere denne uken ble Haaland verdsatt til vel 1,34 milliarder kroner av det anerkjente nettstedet CIES. Det ga fjerdeplass på listen blant fotballverdenens dyreste unge spillere.

Det figurerer stadig rapporter om at flere storklubber skal ha den norske landslagsprofilen i kikkerten. Haaland er koblet til både Manchester United, Liverpool og Real Madrid.

– Han kommer til å lande der, sa Freund da han nylig deltok i en podkasten Sky90.

– Med hans mentalitet, vilje og selvtillit vil han utmerke seg i europeisk fotball de neste ti årene, tilføyde Salzburg-toppen.

Onsdag venter belgiske Club Brugge på bortebane. Der er det usikkert om nordmannen kommer på banen. Han sliter med en kneskade.

Haaland ble hentet til Dortmund ved årsskiftet. På kort tid har han blitt en stor suksess i den tyske klubben. Nordmannen har scoret på bestilling både i ligaen og i mesterligaen.

Sportsdirektør Christoph Freund i Haalands tidligere klubb Salzburg føler seg sikker på at nordmannen ender opp i Liverpool.

(©NTB)

Flere nyheter: