Menu
Dortmund kunne knapt tro alle de forspilte sjansene mot Bochum. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Dortmund snublet i poengtap – Bayern vendte til seier

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund sløste med sjansene i 1-1-kampen borte mot Bochum i Bundesliga lørdag. Bayern München snudde til 2-1 over Mainz.

Av NTB | 11.12.2021 17:32:04

Sport: Dermed stikker Bayern ytterligere fra Dortmund i kampen om Bundesliga-tittelen. Serielederne lå overraskende under 0-1 til pause, men mål fra Kingsley Coman og Jamal Musiala ga sørtyskerne alle poengene.

Slik gikk det ikke for Dortmund. Gjestene fikk det ikke til å stemme foran mål, både før og etter at Bochum hadde gått opp i 1-0.

Sebastian Polter ga Bochum ledelsen like før pause. Dortmund-keeper Gregor Kobel meiet ned Christoph Antwi-Adjei på klønete vis, og dommeren pekte på straffemerket.

Dortmund trodde de hadde utlignet ti minutter etter hvilen, men målet til Marius Wolf ble annullert. Etter en lang sjekk med VAR ble det dømt at Jude Bellingham sto i offside og blokkerte sikten til keeper da Wolfs skudd gikk i mål.

Kjemperedninger av Bochum-keeper Manuel Riemann og blokkeringer på strek fra Bochum-forsvaret så ut til å stoppe Dortmund, men fem minutter før slutt scoret Julian Brandt på en pasning fra Haaland. Det holdt bare til ett poeng.

Dermed er Bayern seks poeng foran rivalen på tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: