Menu
Erling Braut Haaland får hvile i mesterligaen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Dortmund-sjefen varsler Haaland-hvile i mesterligaen

Borussia Dortmund-trener Marco Rose er klar på at Erling Braut Haaland vil få etterlengtet hvile når Besiktas er motstander i Champions League tirsdag.

Av NTB | 06.12.2021 13:13:56

Sport: Oppgjøret i Tyskland er uten betydning for Dortmund, som forspilte sine muligheter til å avansere til utslagsrundene med 1-3-tapet for Sporting Lisboa i forrige kamprunde.

Foran den siste gruppespillskampen har Haaland og lagkameratene tre poeng opp til portugisiske klubben. Selv om den luka skulle bli tettet, vil Dortmund uansett gå bak på målforskjellen i innbyrdes oppgjør.

Da trener Marco Rose møtte til pressekonferanse mandag, kom han med klare signaler om at Erling Braut Haaland ikke blir å se på banen særlig lenge. Dortmund-sjefen var tydelig på at nordmannens belastning må passes på etter høstens skadeavbrekk.

– Det er egentlig ganske klart at vi ikke kan bruke Erling særlig lenge i morgendagens kamp, sa Rose.

Han pekte videre på at nordmannen egentlig spilte for lenge i Bundesliga-toppkampen mot Bayern München lørdag.

– Erling spilte 80 minutter. Det var egentlig lenger enn vi hadde planlagt, fastslo Dortmund-treneren.

Dortmund tapte til slutt superduellen mot Bayern 2–3. Haaland sto bak 2-2-målet, som viste seg å være til ingen nytte. Dortmund. Etter kampen raste samtidig nordmannen og flere lagkamerater mot det de oppfattet som gale dommeravgjørelser.

Før lørdagens kamp hadde ikke Haaland startet en kamp for Dortmund på 45 dager.

Haaland har hatt flere skadeopphold denne høsten. Den norske landslagsstjernen innledet sesongen forrykende før han pådro seg en lårsmell 19. september. Da gikk han glipp av tre ligakamper samt landskampene mot Tyrkia og Montenegro.

Etter den skaden gjorde han comeback med to mål i Bundesliga-oppgjøret mot Mainz, før en hofteskade satte han ut av spill i en ny drøy måned.

(©NTB)

Flere nyheter: