Menu
Borussia Dortmund er blant fire tyske storklubber som bidrar til å hjelpe kriserammede klubber gjennom koronaviruskrisen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dortmund-direktøren fikk kritikk for pengeutspill – nå beklager han delvis

Hans-Joachim Watzke kommer med en forsiktig beklagelse av et utspill han nylig rettet mot mindre klubber i forbindelse med viruskrisen.

Av NTB | 29.03.2020 12:17:13

Sport: Tidligere denne uken ble det kjent at de fire tyske lagene som har deltatt i mesterligaen denne sesongen – Bayern München, Borussia Dortmund, Leverkusen og RB Leipzig – gir 20 millioner euro i en redningspakke til kriserammede klubber i 1. og 2. Bundesliga.

Det rimer ikke helt med det Dortmund-direktør Watzke uttalte til TV-kanalen ARD for to uker siden. Da avviste han tilsynelatende en økonomisk redningspakke fra de store Bundesliga-klubbene til de mindre.

– Vi er også konkurrenter. Og da må du balansere veldig nøye hva som er konkurranse og hva som ikke er der. Når alt kommer til alt, kan det ikke være slik at klubbene som har bygget opp sparemidler de siste årene, skal hjelpe dem som ikke har gjort det, sa han.

Watzke fikk mye kritikk for utspillet, og i søndagens utgave av avisen Bild kommer han med en forbeholden unnskyldning.

– Jeg kunne ha uttrykt meg på en vennligere og mer empatisk måte, erkjenner Watzke, samtidig som han understreker at innholdet i kommentaren var korrekt.

– Vi kan ikke ignorere det faktum at klubbene er og vil fortsette å være konkurrenter. Samtidig utviser vi solidaritet når noen har havnet i trøbbel uten å være skyld i det selv. Den ene tingen utelukker ikke den andre.

(©NTB)

Flere nyheter: