Menu
Aron Dønnum ligger nede etter en duell med Odds John Kitolano. Etterpå greide ikke Vålerenga-stjernen å fortsette og ble byttet ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Dønnum ut med kneskade etter stygg takling: – Har det veldig vondt

Vålerenga-stjernen Aron Dønnum haltet av banen med knesmerter før pause i onsdagens 1-1-kamp mot Odd. Han ble meid ned av John Kitolano i voldsom fart.

Av NTB | 16.06.2021 22:37:41

Sport: Episoden skjedde etter halvspilt 1. omgang. Dønnum greide ikke å riste av seg smellen og måtte byttes ut.

– Aron har store smerter i kneet. Vi håper han ikke er ute langvarig, opplyste Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter oppgjøret.

Kitolano fikk gult kort for den stygge taklingen. Det syntes Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud var for mildt.

– Det er rødt kort i min bok, sa han under direktesendingen fra Valle i Oslo.

– Dette handler om å ta vare på spillernes sikkerhet. Nå har Aron det veldig vondt. Det er ikke bra at slike taklinger blir akseptert, og det er heller ikke bra for fotballen hvis det blir lov å meie ned teknikerne uten konsekvenser, sa VIF-sjefen til Discovery.

Før avspark uttalte Kitolano at han skulle være «litt stygg» med Dønnum.

– Jeg skulle ikke være stygg på den måten og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spilleren på banen, så det er litt kjipt at han gikk ut. For meg var det 50-50. Jeg tok ball, så kom også han inn. Da kan alt skje, sa Odd-spilleren i pauseintervjuet.

Henrik Udahl ga Vålerenga ledelsen tidlig, men på tampen av 1. omgang utlignet Mushaga Bakenga på straffe. Udahl likte ikke det han så i Dønnum/Kitolano-duellen.

– Den så ganske stygg ut. Jeg synes det er pinlig at de går for å gjøre sånt bare fordi han (Dønnum) styrer ligaen, sa VIFs målscorer.

Dønnum er Vålerengas klart største profil. Han fikk nylig debuten for A-landslaget.

Ifølge Fagermo erkjente dommer Svein Oddvar Moen etter kampen at Kitolano burde vært utvist.

Det ble høy temperatur både på og utenfor banen etter hendelsen. Kitolano fikk massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet hver gang han var borti ballen.

(©NTB)

Flere nyheter: