reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ekteparet Trump etter TV-debatten med Joe Biden i Cleveland i Ohio tirsdag. Trumps rådgiver Hope Hicks var med dem til Cleveland, og hun avla positiv koronaprøve tidligere torsdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Donald Trump og kona har testet positivt for koronaviruset

USAs president Donald Trump og førstedame Melania har testet positivt for koronaviruset, opplyser presidenten på Twitter.

Av NTB | 02.10.2020 07:23:05

Medisin og helse: – Vi starter umiddelbart på vår karantene og prosessen med å bli friske. Vi skal SAMMEN komme oss gjennom dette, tvitrer presidenten.

Trumps lege opplyser at presidenten vil fortsette å utføre sine arbeidsoppgaver og at paret vil gå i karantene i Det hvite hus.

– Presidenten og førstedamen er begge i god form i øyeblikket, og de planlegger å være hjemme i Det hvite hus undre rekonvalesensen, skriver legen Sean Conley i en uttalelse natt til fredag lokal tid.

Hun dro sammen med Trump til et valgmøte i Duluth i Minnesota onsdag. Hicks var også sammen med presidenten til den første presidentdebatten tirsdag.

Donald Trump er 74 år gammel, en alder som plasserer ham i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av viruset. At han er overvektig, bidrar også til å øke risikoen.

Nyhetsbyrået AP skriver at Trumps koronasmitte er den mest alvorlige kjente helsesituasjonen for en sittende amerikansk president i nyere historie.

Presidenten planlegger fredag fortsatt å gjennomføre et telefonmøte om støtte til eldre mennesker som er sårbare for koronasmitte.

Før Trump hadde fått testresultatet, stilte han torsdag opp i et telefonintervju med Fox News.

– Jeg vet ikke om vi må i karantene eller om vi er smittet. Jeg bare tok en test, og så får vi se hva som skjer, sa Trump da, og la til at resultatet kunne bli klart enten sent torsdag kveld eller fredag morgen.

Få timer tidligere ble det kjent at Trump hadde gått i karantene mens han ventet på koronatestresultat. Hans nære rådgiver Hope Hicks testet positivt for koronaviruset tidligere torsdag.

En valgkamptur til Florida fredag er nå avlyst. Trump skulle etter planen ha deltatt på et valgkamparrangement i byen Sanford.

Spent på hva Trump finner på

USA-ekspert Eirik Løkke i Civita er usikker på alvorlig dette vil kunne bli for Trump både helsemessing og i forbindelse med valgkampen.

– Vi husker jo den engelse statsministeren som havnet i livsfare etter å ha blitt smittet. Trump er tross alt 74 år, overvektig og ser ikke ut til å leve noe sunn livsstil, påpeker Løkke.

Det er flere i staben rundt Trump som er smittet, noe som gjør at mange nå stiller spørsmål ved smittesikkerheten rundt president.

– Det kan fremstå som om det har vært en svikt, men det kan også være at det er krevende å gi råd til Trump som stort sett gjør hva han vil, påpeker rådgiveren.

Trump kan nå også finne på å sparke medarbeidere eller lange ut mot Kina igjen.

– Det er vanskelig å si hva Trump finner på, sier han.

Hør intervjuet i vår podcast

Flere nyheter: