Menu
Donald Trump er hovedstjernen når CPAC-konferansen holdes i Orlando. Her en stor og skinnende statue av ham utenfor lokalet. Foto: Sam Thomas / Orlando Sentinel via AP / NTB

Donald Trump: – Jeg starter ikke et nytt parti

Donald Trump sier han ikke kommer til å starte et nytt parti, men at han vil gjøre Det republikanske partiet sterkere.

Av NTB | 28.02.2021 23:23:09

Politikk: Trump taler søndag på den årlige konferansen til American Conservative Union (CPAC). Det er den første talen hans siden han gikk av som president og seinere ble frikjent i riksrettssaken mot ham.

Han ble møtt av taktfaste USA-rop da han entret scenen. Det er blitt spekulert i om Trump vil starte et nytt parti, ettersom flere republikanere har kritisert ham.

– Jeg starter ikke et nytt parti, det er fake news, sier Trump.

Trump hintet i talen igjen om at han kanskje kommer til å stille i presidentvalget i 2024.

– Vi er sterkere enn noensinne og vi kommer til å vinne, sier Trump.

Trump understreket at han ikke har noen grunn til å bryte med republikanerne, ettersom målinger viser at han er den mest populære skikkelsen i partiet.

– Ingen president i vår historie har hatt en dårligere første måned enn Joe Biden, sier Trump i sin første tale etter at han forlot Det hvite hus.

Vanlig kutyme i moderne tid har vært at en avgått president er forsiktig med å kritisere sin etterfølger. Barack Obama fikk kritikk fra høyresiden for at han brøt med det i sin kritikk av Trump.

Trump sa også at Biden har sørget for at en flom av ulovlige innvandrere kommer til USA.

Trump gjentok at bevegelsen hans bare er i startgropen, og at den vil fortsette «sin fantastiske reise». Salen svarte med nye USA-rop.

Trump passet også på å kritisere sin etterfølger Joe Biden.

Flere nyheter: