Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Dømt til tvunget psykisk helsevern for voldtekt

Mannen som voldtok og holdt en Helse Fonna-ansatt pleier fanget i over en halv time, er dømt til tvunget psykisk helsevern - igjen.

Av Egil M Solberg | 29.11.2021 22:29:08

Domstol: Siden 2016 har den 32 år gamle mannen vært psykiatrisk pasient. Han har hatt fire kortere opphold på institusjon.

Fra høsten 2019 var han underlagt det som kalles tvunget psykisk helsevern uten døgnopphold (TUD). Det betyr at mannen med diagnosen paranoid schizofreni bodde i egen bolig, kunne gjøre som han ville, men fikk besøk av en Helse Fonna ansatt hver 14. dag, melder Haugesunds avis.

Fra januar 2021 nektet å ta sine medisiner, uten at dette endret hans status.

Voldtok pleieren som kom på tilsyn

Under et slikt rutinebesøk i sommer gikk han til angrep på pleieren. Han tok kvelertak på henne, bandt henne fast, tok klærne av henne og gjennomførte en voldtekt.

Etter rundt 35 minutter klarte kvinnen å komme seg løs og sprang naken ut av huset, kun tildekket med en gardin hun rev med seg. Der fikk hun kontakt med noen ungdommer som tilkalte politiet, skriver avisa.

Helse Fonna etterforskes

Voldtekten har ført til at politiet på selvstendig grunnlag satte i gang etterforskning av Helse Fonna.

Saken ligger ifølge avisa samtidig til behandling hos både hos Arbeidstilsynet og Helsetilsynet/statsforvalteren, men det er ikke komme noen konklusjon derfra enda, og vil nok ta litt tid.

Flere nyheter: