Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Dømt for voldtekt av 12-åring

Tre uker etter løslatelsen etter hans forrige sedelighetsdom var 31-åringen tilbake i lukkede forum og chattet om overgrep mot barn. Denne gang er han dømt for voldtekt av et barn i USA.

Av Egil M Solberg | 20.01.2022 15:08:34

Domstol: 31-åringen erkjente straffskyld da saken mot ham startet i Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Nå er han dømt til 5 års fengsel for grov nettvoldtekt av en 12 år gammel jente bosatt i USA. Strafferammen for grov voldtekt er 21 års fengsel.

Tiltalte erkjente straffskyld både for voldtekten og for å ha gjort seg kjent med overgrepsmateriale på nett.

Han innrømmer også å ha vært aktiv i ulike lukkede grupper hvor det blant annet har blitt chattet om seksuelle overgrep mot barn.

Det han nå dømmes for startet kun kort tid etter at han ble prøveløslatt etter sin forrige dom.

Allerede i 2013 ble den nå 31 år gamle mannen dømt til ubetinget fengsel. Den gangen fant retten det bevist at han forledet en mindreårig jente til å sende ham nakenbilder av seg selv. Samtidig ble han dømt for å ha kommet med seksualiserte fremstøt mot blant annet to 8-åringer.

Fem år senere, i 2018, ble han dømt for nye overgrep mot barn. I Nord-Troms tingrett ble han dømt til 2 år og 11 måneders fengsel for nettovergrep mot en mindreårig jente.

Overgrepet han nå dømmes for er i samme kategori. Det er klar rettspraksis på at såkalte nettovergrep ikke skal bedømmes mildere enn fysiske overgrep.

31-åringen ble pågrepet i juni i fjor. Da politiet gjennomgikk tiltaltes datamaskin fant de 70 ulovlige mediefiler. De fant også informasjon som ledet dem til den fornærmede 12-åringen i USA.

På grunn av gjentakelsesfare har 31-åringen sittet varetektsfengslet siden pågripelsen.

I tråd med påstanden dømmes 31-åringen til 5 års fengsel.

Flere nyheter: