Menu
ARKIVFOTO: E. Solberg

Dømt for rasisme i Haugesund

En polsk 38 år gammel mann bosatt i Haugesund er denne uken dømt til fengsel i seks måneder etter at han gjentatte ganger skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og trusler.

Av Egil M Solberg | 04.11.2018 19:48:41

Rasisme: Den første hendelsen skal ha funnet sted i Haraldsgata i Haugesund i september 2017.

Da pekte han på en mann av utenlandsk opprinnelse, holdt hånden som en pistol og sa «poff poff». kort tid senere kalte han mannen for «a fucking neger».

I oktober 2017 i Haraldsgata i Haugesund, sa han til to andre personer av utenlandsk opprinnelse blant annet «dra dokker til helvete jævla muslimer», «dokker e ikkje verdt en drit», og lignende.

Under denne konfrontasjonen skal han også ha spyttet på jakken til den ene av dem og slått vedkommende i brystet. Han sparket til den andre.

Flere hendelser

Da politiet kom til stedet satte han seg kraftig til motverge under pågripelsen. Det oppstod et basketak med politiet, noe som førte til at en politibetjent fikk en hevelse over sitt venstre øye.

Under en annen hendelse i juli 2018 utagerte han i forbindelse med innsetting på glattcelle. Da sparket han til en politibetjent i armen.

I perioden mars 2017 til mai 2018 i Haugesund sentrum truet han også en annen mann av utenlandsk opprinnelse gjentatte ganger.

Deriblant tok han fingeren over halsen sin, spyttet på offeret og sa «I will kill you», samt uttalelser som «jævla araber», «jævla muslim», eller lignende.

I perioden desember 2017 til og med juli 2018 i Haraldsgata i Haugesund har
han ved ca. 60 anledninger spyttet, vist finger og kommet med tilsvarende rasistiske bemerkninger til en annen kvinne av utenlandsk opprinnelse.

Vedkommende har også truet med å ødelegge bilen til offeret, samt at han har kastet et butikkskilt mot henne.

I juli i år truet han en annen mann i Haraldsgata i Haugesund. Han fremsatte da trusler med en flaske og tok telefonen fra offeret. Han fremsatte også trusler om vold og fremsatte flere grove rasistiske bemerkninger.

Andre tiltalepunkter

I mai i år gikk han også løs på en nordmann i Haraldsgata i Haugesund. Han slo da offeret i ansiktet to ganger med knyttet hånd, samt sparket han i låret.

Den tiltalte mannen ble i juli i år i, Haraldsgata i Haugesund, også tatt i besittelse av tre kniver.

Dom

Nå er den polske 38-åringen dømt til fengsel i seks måneder. Dette som fellesstraff for alle forholdene.

Flere nyheter: