fbpx
Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg

Dømt for plagsom adferd

En 50 år gammel kvinne fra Karmøy gikk fullstendig fra konseptene da en annen kvinne sendte mannen hennes et kjærlighetsbrev. Nå er hun dømt til 45 dager betinget fengsel og en bot på 5.000 kroner.

Av Egil M Solberg | 18.01.2018 21:04:46

Fornærmede, begynte å arbeide på samme sted som tiltaltes daværende ektefelle. Tiltalte oppfattet det som om fornærmede forsøkte å ta ektefellen hennes fra henne, og at hun krenket deres ekteskap og familieliv.

Både fornærmede og den tidligere mannen hennes har benektet at det har vært noe forhold mellom dem, men hun har forklart at fornærmede sendte ham et parfymert «kjærlighetsbrev», kort tid etter at hun startet i jobben. Dette fortalte han til tiltalte.

I løpet av noen måneder, kontaktet hun deretter fornærmede gjentatte ganger per
telefon og/eller per sms, hvor hun blant annet fremsatte grove personlige fornærmelser med lite flatterende kallenavn. Hun fremsatte også trusler for henne og hennes familie.

Til tross for et besøksforbud som etterhvert ble iverksatt, brøt hun dette og fortsatte den plagsomme og truende adferden.

Hun domfelles nå for hensynsløs adferd ovenfor både en kvinne hun aldri hadde møtt, og sine daværende svigerforeldre.

Det at hun har sjikaneret flere ulike personer over flere måneder, må vektlegges i skjerpende retning, ifølge domstolen.

Flere nyheter: