Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dømt for knivstikking i Haugesund

To 17-åringer er i Haugaland tingrett dømt for knivstikking i Haugesund. Knivstikkingen fant sted under en hjemme alene-fest i Oddagata høsten 2019.

Av Egil M Solberg | 22.06.2021 18:23:33

Domstol: Både 17-åringen som knivstakk og han som ga kniven til kompisen ble dømt.

Mindretallet i retten mente at stikkene ble utført under nødverge. Den to år eldre gutten som ble knivstukket hadde minutter i forkant av hendelsen drapstruet gutten som knivstakk, skriver Haugesunds avis.

Flertallet kom likevel frem til at voldsbruken gikk lenger enn nødvendig. Dessuten hadde han muligheten til å forlate stedet – komme seg unna, men han valgte å bli.

Beslutningen om å bruke kniv og måten stikkene ble utført på innebærer etter flertallets mening at angrepet gikk lenger enn straffritt nødverge, skriver avisa.

Dom

De to 17-åringene er ifølge avisa nå dømt til henholdsvis ni og åtte måneders ungdomsstraff med like lang gjennomføringstid. De ble også dømt til, i fellesskap, å betale fornærmede oppreisingserstatning på 30.000 kroner.

Størrelsen på oppreisingserstatning er satt ut fra det faktum at det var fornærmede sjøl som forårsaket aggresjon og voldsbruk, skriver avisa.

Flere nyheter: