Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Dømt for gjentatte episoder med grov vold

En gjeng med menn i alderen 19 til 24 år har vært ansvarlig for en rekke grove voldsepisoder i Haugesund og på Karmøy. Nå er de alle dømt.

Av Egil M Solberg | 27.11.2022 09:41:11

Voldsdommer: Det er Haugesunds avis som skriver om gjengen.

En 24-årige fra Karmøy var da den aktive part under et overfall på en mann i Hovedgaten i Kopervik i november i fjor.

En 22-årig fra Karmøy gikk løs på en annen mann i Kopervik. Haugaland og Sunnhordland tingrett mener tiltalte utsatte mannen for «massiv vold i form av gjentatte slag og spark mot hodet», skriver avisa.

I mai i år slo 22-åringen ifølge avisa også en mann i ansiktet, mens en 18-åring i gjengen dyttet vedkommende ned trappene i Kaigata i Haugesund ved Indre kai. 18-åringen sparket han deretter gjentatte ganger mens han lå på bakken.

Straff

Den 22 år gamle mannen fra Karmøy dømmes for tredje gang, denne gang for to tilfeller av kroppsskade og åtte tilfeller av kroppskrenkelse. Han er også dømt for to tilfeller av utpressing, melder Haugesunds avis.

Han må sone ni måneder i fengsel. Han er i tillegg dømt til seks måneders betinget fengsel, og til å betale 20.000 kroner i oppreisningserstatning.

Den nå 19 år gamle mannen dømmes ifølge avisa for kroppsskade og to tilfeller av medvirkning til kroppskrenkelse. Mannen dømmes til 180 timer samfunnsstraff.

En 22 år gammel mann fra Haugesund er også med i denne gjengen. Han er domfelt tre ganger tidligere, og dømmes nå for to tilfeller av kroppskrenkelse. Denne gang gis han en dom på 36 dagers fengsel.

24-åringen er gitt en samfunnsstraff på 45 timer, skriver avisa.

Flere nyheter: