Menu
En valgmedarbeider åpner en poststemme i Harrisburg, Pennsylvania. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Dommer krever at postvesenet hastesender brevstemmer i USA

En føderal dommer i Washington D.C. har beordret det amerikanske postvesenet til å tømme lagrene sine for poststemmer og haste dem til valglokalene.

Av NTB | 03.11.2020 21:08:19

Politikk: Avgjørelsen kan slå svært fordelaktig ut for demokratene, ettersom det er klart flest velgere som er registrert som demokrater som har bedt om å få stemme per brev.

Det var dommeren Emmet Sullivan i distriktsdomstolen i Washington D.C. som kom med avgjørelsen tirsdag, skriver nettsiden The Hill.

Bakgrunnen er at postvesenet har hatt problemer med å håndtere det rekordstore antallet poststemmer i år, både på grunn av volumet og et politisk spill rundt etaten.

Sullivan ga postvesenet frist til 21 norsk tid for å sikre at ingen brevstemmer er holdt igjen i regioner der ekspedisjon har gått langsomt. Det gjelder områder i vippestatene Pennsylvania, Michigan, Georgia, Texas, Florida og Arizona.

Alle unntatt Pennsylvania og Texas krever at poststemmer er levert før valglokalene stenger på valgdagen, hvilket betyr at de ikke blir telt hvis postvesenet ikke ekspederer dem raskt nok.

I Texas holder det at brevstemmene er poststemplet på valgdagen, så lenge den blir mottatt dagen etter. I Pennsylvania kan den bli mottatt tre dager etterpå, noe republikanerne prøver å stanse i rettsvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: