reklame
Menu
En valgmedarbeider åpner en poststemme i Harrisburg, Pennsylvania. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Dommer krever at postvesenet finkjemmer lagre for 300.000 brevstemmer

En føderal dommer i Washington D.C. har beordret postvesenet til å tømme lagrene sine for poststemmer og sende dem til valglokalene umiddelbart for opptelling.

Av NTB | 03.11.2020 21:23:15

Politikk: Det kan dreie seg om så mange som 300.000 brevstemmer i flere nøkkeldelstater, der postvesenet hevder å ha ekspedert brevene, men valgkommisjonen ikke kan se å ha mottatt dem. Det er tolv postdistrikter som berøres av ordren, skriver New York Times.

Avgjørelsen kan slå svært fordelaktig ut for demokratene, ettersom det er klart flest velgere som er registrert som demokrater som har bedt om å få stemme per brev.

Det var dommeren Emmet Sullivan i distriktsdomstolen i Washington D.C. som kom med ordren tirsdag.

Bakgrunnen er at postvesenet har hatt problemer med å håndtere det rekordstore antallet poststemmer i år, både på grunn av volumet og et politisk spill rundt etaten.

Sullivan ga postvesenet frist til 21 norsk tid for å sikre at ingen brevstemmer er holdt igjen i regioner der ekspedisjon har gått langsomt, og krever en oppdatering klokka 22.30. Det gjelder områder i vippestatene Pennsylvania, Michigan, Georgia, Texas, Florida og Arizona.

Alle unntatt Pennsylvania og Texas krever at poststemmer er levert før valglokalene stenger på valgdagen, hvilket betyr at de ikke blir telt hvis postvesenet ikke ekspederer dem raskt nok.

I Texas holder det at brevstemmene er poststemplet på valgdagen, så lenge den blir mottatt dagen etter. I Pennsylvania kan den bli mottatt tre dager etterpå, noe republikanerne prøver å stanse i rettsvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: