Menu
En kolonne med biler blokkerer trafikken i Tel Aviv under en demonstrasjon mot vaksinepass. Bevis for at man har fått tre doser av koronavaksinen kreves nå for å komme inn på innendørsarrangementer i Israel. Foto: Oded Balilty / AP / NTB

Dødstrusler mot Israels helsedirektør

Israels helsedirektør har fått politibeskyttelse etter å ha mottatt dødstrusler, trolig fra vaksinemotstandere.

Av NTB | 01.11.2021 02:52:50

Politikk: Ektemannen til helsedirektør Sharon Alroy-Preis opplyste torsdag om truslene mot hans kone, blant annet truende oppringninger på telefon og publisering av telefonnummeret deres i sosiale medier.

Flere israelske medier skriver at det er vaksinemotstandere som står bak truslene, og statsminister Naftali Bennett anklaget antivaksere for å føre en desinformasjonskrig mot Alroy-Preis.

Bennett ba folk ignorere falske nyheter og sørge for å bli vaksinert.

Hittil har 42 prosent av Israels befolkning fått en tredje vaksinedose, som Israel i juli ble det første landet i verden til å tilby. Smittetallene synker nå raskt, og søndag ble det bare meldt om 224 nye tilfeller.

En betydelig andel av verdens befolkning tror fortsatt at koronapandemien er et påfunn fra mediene, og vil ikke vaksineres. I Israel er det også store grupper som er imot vaksinen, og som jevnlig holder demonstrasjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: