Menu
Et dronebilde viser hvor et russisk rakettangrep traff bakken i Zaporizjzja. Foto: Ukrainian Police Press Office / AP / NTB

Dødstallet stiger i Zaporizjzja – minst 30 drept

Minst 30 mennesker skal være drept og 88 såret i et angrep mot det som beskrives som en humanitær kolonne i Zaporizjzja i Ukraina.

Av NTB | 30.09.2022 20:40:46

Politikk: Det er Ukrainas nasjonale politisjef Igor Klymenko som opplyser om dødstallet. Han sier det er to barn blant de drepte, en 11 år gammel jente og en 14 år gammel gutt.

– Bare fullstendige terrorister ville gjort noe slikt. Blodtørstige avskum! Dere vil måtte svare for hvert tapte ukrainske liv, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Han kaller også Russland en terrorstat.

Russland har ikke vedkjent seg angrepet. Myndighetene i den okkuperte delen av Zaporizjzja mener på sin side at det er ukrainerne som har angrepet kolonnen, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Den sivile, humanitære kolonnen skal ha vært på vei ut av Zaporizjzja by, som er sentrum i fylket. Målet skal ha vært deler av fylket som er okkupert av russerne, der de ønsket å hente ut slektninger slik at de kunne komme seg i sikkerhet.

– Brenn i helvete, forbanna kjeltringer, skriver guvernør Oleksandr Starukh i Zaporizjzja-fylket på Telegram.

Guvernøren har også lagt ut bilder av brente kjøretøyer og lik som ligger i veien.

Angrepet skjedde bare noen timer før Russland annekterte Zaporizjzja-fylket og tre andre ukrainske regioner, en handling som er møtt med bred internasjonal fordømmelse.