Menu
Gjørme ligger igjen i en gate etter skredet som ble utløst av voldsomt regnvær. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

Dødstallet stiger etter styrtregn i Ecuador

Dødstallet fortsetter å stige etter styrtregnet som har utløst de kraftigste oversvømmelsene i Ecuador på to tiår.

Av NTB | 02.02.2022 04:05:31

vær: Minst 24 personer er bekreftet omkommet. 48 er registrert skadd, mens flere titalls er savnet, opplyser redningstjenesten SNGRE.

Regnet pøste ned i 17 timer, og store vannstrømmer fraktet med seg gjørme og steiner og feide nedover en gate i Quito. Biler ble tatt av vannmassene og hus og gater oversvømt. Veier, jordbruksområder, klinikker, skoler, en politistasjon og en transformatorstasjon ble ødelagt.

Det voldsomme regnværet førte til en oversvømmelse ved Pichincha-vulkanen, som sendte et dødelig skred nedover en åsside ved en idrettsplass der volleyballspillere og tilskuere var samlet.

– Folk som spilte, klarte ikke å komme seg unna. De ble plutselig tatt av vannmassene, sier øyenvitnet Freddy Barrios Gonzales.

– De som klarte å løpe unna, kom seg i sikkerhet, men en familie havnet under ei elv av gjørme. Der døde de, legger Gonzales til.

Det er ikke kjent hvor mange av spillerne eller tilskuerne som er blant de så langt 24 bekreftede omkomne.

Ifølge Quito-ordfører Santiago Guarderas er flommen og regnværet det verste som har rammet byen siden 2003. Mange innbyggerne er flyttet til midlertidige mottakssentre.

(©NTB)

Flere nyheter: