Menu
Minst 341 mennesker har mistet livet i det som regnes som Sør-Afrikas verste værkatastrofe. Mange er fortsatt savnet, og det ventes at dødstallet vil fortsette å stige. Her vader folk i flomvannet ved storbyen Durban. Foto: AP / NTB

Dødstallet stiger etter ekstremvær i Sør-Afrika

341 er funnet døde etter at store nedbørsmengder førte til oversvømmelser og jordskred i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, og tallet ventes å stige.

Av NTB | 15.04.2022 03:49:32

Ulykker og naturkatastrofer: Flere tusen er rammet av uværet ved landets østkyst, og mange er fortsatt savnet. Det regnes som den verste værkatastrofen i Sør-Afrikas historie.

President Cyril Ramaphosa har beskrevet flommene som en «katastrofe» og «en fryktelig ulykke», og sagt at den kommer av klimaendringer.

– Vi kan ikke lenger utsette det vi må gjøre for å håndtere klimaendringene, sa presidenten.

Mange gater er umulige å ta seg over etter å ha blitt skylt bort av flom, bruer har bukket under og flere hus har gitt etter. Havna i storbyen Durban, en av Afrikas største havner, er stengt.

Tusenvis av mennesker har søkt tilflukt i krisesentre, og er helt avhengige av humanitær hjelp. Uværet brøt ut mandag, og fortsatt er flere områder uten både strøm og rennende vann.

KwaZulu-Natal er blant landets fremste feriedestinasjoner. Det er ikke uvanlig med uvær i regionen på denne tiden av året, og i store deler av den trodde myndighetene at de var godt forberedt på ekstremvær.

(©NTB)

Flere nyheter: