Menu
Redningsarbeidere gjennomsøkte søndag et sammenrast leilighetsbygg. Foto: Ismail Coskun / IHA via AP / NTB scanpix

Dødstallet fortsetter å stige etter jordskjelv i Tyrkia

Dødstallet etter fredagens jordskjelv øst i Tyrkia fortsetter å stige. Minst 35 er nå bekreftet omkommet. Redningsarbeidet pågår fremdeles.

Av NTB | 26.01.2020 11:45:28

Ulykker og naturkatastrofer: I tillegg til de minst 35 som er bekreftet døde, har over 1.600 mennesker blitt registrert med skader, viser tall som myndighetene la fram søndag.

Samtidig har 45 personer blitt reddet ut i live fra sammenraste bygninger, opplyste visepresident Fuat Oktay.

Redningsarbeidere fortsatte søndag leting etter overlevende. Myndighetene antar at mange fortsatt kan ligge fanget under sammenraste bygninger. Det var kuldegrader i området gjennom natten.

Flesteparten av de omkomne er blitt funnet i byen Elazig, der flere bygninger har rast helt eller delvis sammen.

Myndighetene har satt opp rundt 5.000 telt og i tillegg innlosjert rundt 15.000 personer på sportsanlegg, opplyser innenriksminister Suleyman Soylu.

President Recep Tayyip Erdogan lovet søndag rask gjenoppbygging av ødelagte og skadde boliger.

Jordskjelvet rammet provinsene Elazig og Malatya øst i Tyrkia klokken 20.55 fredag. Episenteret var nær Sivrice på en dybde på 11,9 kilometer under bakken, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet ble målt til en styrke på 6,7.

Det kraftige jordskjelvet kunne merkes i Syria, Libanon, Israel, Georgia og Armenia, men det var ingen materielle ødeleggelser eller personskader i disse landene.

600 etterskjelv er blitt registrert etter fredagens jordskjelv.

(©NTB)

Flere nyheter: