Menu
En selvmordsbombe i en moské i Peshawar forårsaket store ødeleggelser. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB

Dødstallet etter terrorangrep mot moské i Pakistan stiger til 56

Minst 56 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i Peshawar i Pakistan, ifølge pakistanske myndigheter.

Av NTB | 04.03.2022 14:17:34

Religion og livssyn: Redningsmannskapene har hentet ut 194 skadde. Ifølge et av sykehusene i byen er tilstanden kritisk for 50 av dem.

Angrepet fant sted under fredagsbønnen. Ingen har foreløpig meldt at de står bak angrepet, men både IS-grupper og ulike fløyer av Taliban har gjennomført lignende angrep i regionen, som ligger ved grensa til Afghanistan.

To bevæpnede menn skal ha angrepet politiet utenfor moskeen. Én av angriperne og én politimann ble drept. Så løp en tredje angriper inn i moskeen og detonerte bomben.

Pakistans statsminister Imran Khan har fordømt angrepet. I Pakistan er flertallet sunnimuslimer, og sjiamuslimer blir ofte angrepet av ekstremister.

Etter Talibans maktovertakelse i Afghanistan har det vært en kraftig økning i angrepene mot pakistanske militære langs grensen til Afghanistan. Pakistanske fløyer av Taliban har tatt mye av æren, og pakistanske myndigheter har bedt Taliban-myndighetene i Afghanistan om å utlevere disse krigerne.

Afghanistan har på sin side sagt at deres territorium ikke skal brukes til slike angrep, men har ikke utlevert noen krigere.

Flere nyheter: