Menu
Skadde mennesker får hjelp i en av gatene i Seoul. Et stort antall mennesker har mistet livet eller er skadd i trengselen som oppsto under halloween-feiring byen. Foto: AP / NTB

Dødstallet etter halloween-tragedien i Sør-Korea har steget til 120

Minst 120 mennesker omkom i trengselen som oppsto under en halloween-feiring i Seoul, opplyser myndighetene ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Av NTB | 27.10.2022 20:11:26

Ulykker og naturkatastrofer: Ulykken inntraff da et stort antall folk som var ute for å feire halloween, ble trengt sammen i en smal gate i byens livlige utelivsdistrikt Itaewon sent lørdag kveld lokal tid.

Videoer delt i sosiale medier viser både ambulansepersonell og andre som gir hjerte- og lungeredning til mennesker som ligger livløse på bakken. Andre mennesker var dekket helt til med laken. Mange fikk hjertestans som følge av å ha blitt klemt i hjel eller tråkket ned i kaoset og panikken som oppsto.

Seouls brannmester Choi Seong-beom sier tallet på døde kan stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom området.

Øyenvitner forteller om kaotiske forhold i gatene der det er så mange mennesker, både døde, skadde og uskadde, at ambulanser og andre utrykningskjøretøyer ikke kommer fram.

Politiet sier de foreløpig ikke vet hva som utløste trengselen og panikken, men at ulykken etterforskes. Ifølge lokale medier oppsto trengselen da et stort antall folk la på sprang mot en bestemt bar i Itaewon etter rykter om at en ikke navngitt kjendis var der.

President Yoon Suk-yeol har innkalt til krisemøte om ulykken. Han oppfordrer ansvarlige myndigheter til å sørge for at de skadde får rask behandling og se til at det er nok ledige senger på sykehusene i nærheten. Han oppfordrer også folk til å holde seg unna området og la ambulanser slippe til.

Et stort antall ambulanser og flere hundre redningsfolk ble sendt til stedet, og ambulanser gikk i skytteltrafikk til nærliggende sykehus. Redningsmannskaper er også kommet til Seoul fra andre steder i landet.

Ifølge lokale medier hadde over 100.000 mennesker tatt turen til Itaewon-området for å delta i den første munnbind-frie halloweenfesten siden pandemien. I meldinger postet i sosiale medier tidligere på kvelden, skrev flere at det var så mange mennesker i området at det føltes utrygt.

(©NTB)

Flere nyheter: