Menu
Mennesker med ansiktsmasker det karakteristiske bygget til Kinas statlige kringkaster, CCTV. Smittetallet i var søndag igjen økende etter flere dager med nedgang. Foto: Mark Schiefelbein/ AP/ NTB scanpix

Dødstallene ned i Kina – smittetallene stiger igjen

Kinesiske myndigheter opplyser at 35 personer har omkommet av koronavirus siden lørdag. Samtidig går antallet smittede igjen oppover etter dager med nedgang.

Av NTB | 01.03.2020 03:31:23

Medisin og helse: Antallet meldte dødsfall i Kina har falt jevnt og trutt den siste uken, mens tallet på smittede har variert. Antall nye smittede var søndag rapportert til å være 573, noe som er høyere enn på flere dager. Antallet som er smittet med viruset i Kina er nå 79.824, ifølge myndighetenes tall.

Fremdeles er de aller fleste dødsfallene av covid-19 meldt fra Hubei-provinsen som er selve episenteret for virusutbruddet. Totalt har nå 2.870 personer omkommet av viruset i Kina.

Også Sør-Korea er hardt rammet av virusutbruddet. Søndag meldte helsemyndighetene at de hadde registrert 376 nye smittetilfeller siden lørdag, noe bringer totalen opp i 3.526 smittede. Det ble ikke meldt om flere døde enn de 17 som var registrert døde lørdag.

Nesten 90 prosent av de smittede i Sør-Korea kommer fra byen Daegu som er landets fjerde største by. Smitten er særlig utbredt blant medlemmer av den kristne Shincheonji-sekten som alene står for halvparten av de registrerte tilfellene i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: