reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombias hovedstad Bogota stiger, og det er ventet flere voldelige sammenstøt torsdag kveld lokal tid. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix

Dødstallene i opptøyene i Colombia øker

Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombias hovedstad Bogota stiger, og det er ventet flere voldelige sammenstøt torsdag kveld lokal tid.

Av NTB | 11.09.2020 02:53:03

Kriminalitet og rettsvesen: Minst ni personer har mistet livet i sammenstøtene mellom demonstranter og politi de siste dagene. Mer enn 390 er skadd, om lag halvparten av de skadde er politifolk.

Borgermester Claudia López Hernández i Bogota oppfordrer folk til å holde seg hjemme i natt. Hun anklager også politiet for å vilkårlig og ulovlig våpenbruk mot demonstrantene.

Opptøyene brøt ut etter at den 46 år gamle flyingeniøren Javier Ordonez døde etter en pågripelse i Bogota tirsdag. Han skal ha blitt påført støt med elektrosjokkvåpen en rekke ganger.

Flere personer er drept i hendelser med politiet i Bogota det siste året, og myndighetene i storbyen har foreslått en politireform som inneholder nye regler for bruk av elektrosjokkvåpen.

Ifølge politiet ble minst 15 politistasjoner angrepet av rasende og steinkastende demonstranter i Bogota. Også i byene Medellin og Cali ble politistasjoner angrepet. Mange av dem ble også satt i brann.

Forsvarsminister Carlos Holmes Trujillo sender 1.250 flere politifolk og mer enn 300 soldater for å øke sikkerheten i hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: