Menu
Påtaleansvarlig Elisabeth Bru informerer om saken der to personer er funnet døde i en leilighet på Askøy. Politiets hovedhypotese er at det er snakk om drap og selvdrap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Dødsfallene på Askøy: Trolig drap og selvdrap

Etter at en mann og en kvinne ble funnet død i en leilighet på Askøy i Bergen, mistenker politiet at det er snakk om et drap og selvdrap.

Av NTB | 19.07.2020 12:32:46

Kriminalitet og rettsvesen: Lørdag ble en kvinne og en mann funnet døde i en leilighet på Askøy utenfor Bergen. Politiet mener de to er i familie, og anser dødsfallene som mistenkelige. I en pressebrifing på politihuset i Bergen 19. juli forteller påtaleansvarlig Elisabeth Bru at politiets hovedhypotese er at det er snakk om drap og selvdrap.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og vi har flere hypoteser og mye informasjon som skal samles inn, sier Bru.

Bakgrunnen for hovedhypotesen er funn gjort på åstedet.

– De tok seg inn gjennom altanen og fant de avdøde på stedet, forteller Bru.

Hun sier en sikker identifikasjon av de avdøde vil bli gjort under obduksjon på mandag ved Gades Institutt i Bergen, men forklarer at dersom de to er personene som bodde i leiligheten, så er det snakk om en mor og hennes sønn.

De pårørende følges opp av et psykisk helseteam.

– Vi undersøker også elektroniske spor, for å kartlegge de avdødes bevegelser de siste dagene.

Politiet mener de døde har ligget i leiligheten i over et døgn. Siste observasjon av kvinnen var onsdag.

De leter foreløpig ikke etter noen mistenkte i saken.

Meldingen om dødsfallene kom fra slektninger av de avdøde, som ikke hadde hørt fra de på flere dager. Politiet valgte derfor å ta seg inn i leiligheten der de to bodde.

Bru forteller at de nå undersøker i familiens bakgrunn, helse og historikk for å prøve å finne ut hva som har skjedd.

Flere nyheter: