Menu
Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix

Dødsfall etter vaksinering på Sola

En 82 år gammel pasient ved Sola sjukeheim som ble vaksinert mot covid-19 tirsdag, døde brått dagen etter. Folkehelseinstituttet er varslet om dødsfallet.

Av NTB | 07.01.2021 19:20:26

Medisin og helse: – Jeg kan bekrefte at en eldre beboer med underliggende sykdommer ved Sola sjukeheim er død. Vedkommende ble vaksinert kort tid før dødsfallet, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i en pressemelding fra Sola kommune.

Pasienten ble covid-19-vaksinert tirsdag 5. januar. Det er ikke umiddelbart mistanke om at dødsfallet skyldes vaksineringen, men Folkehelseinstituttet (FHI) er varslet og konsulteres om dødsfallet.

– Foreløpig ser ikke dødsfallet ut til å skyldes en akutt reaksjon på vaksinen. Men vi vil forsøke å avdekke om vaksineringen og belastningen den kan ha medført kan ha vært en indirekte årsak, sier Hegre Sørensen.

Siden tirsdag 5. januar er 72 personer ved to sykehjem i Sola førstegangsvaksinert med covid-19-vaksinen fra Biontech og Pfizer.

– FHIs retningslinjer for vaksinering er fulgt. Selv om årsaken til dette dødsfallet ennå ikke er kjent, går kommunen rutinemessig gjennom hendelsen, sier Oddny Hovtun Bjorland, kommunalsjef for levekår i Sola kommune.

Tirsdag denne uken ble det kjent at to andre sykehjemsbeboere i Norge hadde dødd etter å ha blitt vaksinert mot korona. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet undersøker om det er noen sammenheng.

Vanligvis dør om lag 400 personer i uken på sykehjem i Norge. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet har opplyst at de følger nøye med på om antall døde endrer seg etter hvert som flere beboere får vaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: