reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
To personer ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv i september. Nå er en av de to siktet for drap. Foto: Geir Olsen / NTB

Dødsbrannen i Moelv: Døde trolig av stump vold før brannen startet

En av de to mennene som ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv i september, døde trolig av stump vold. Den andre mannen er siktet for drapet.

Av NTB | 28.10.2020 09:08:05

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyser at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den ene mannen var død før brannen startet, og at flere av skadene er forenlig med stump vold.

Det er tidligere kjent at politiet har tatt ut siktelse mot den andre mannen som ble funnet død etter brannen 30. september.

Politiet mener de står overfor et drap og et selvdrap.

I leiligheten har politiet funnet blod fra den ene avdøde mannen. Der er det også funnet DNA som stammer fra både siktede og den drepte.

Påtaleansvarlig Nina Helmersen Østvold opplyser til NTB at det blant annet er tatt beslag i en gjenstand som de mener kan ha blitt brukt til å utøve volden.

Hva slags gjenstand dette er, ønsker Østvold ikke gå nærmere inn på.

Begge de to som ble funnet døde i brannruinene, bodde i Gjøvik kommune. De to var bekjente, og politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom dem. Men hva slags konflikt det er snakk om, ønsker politiet foreløpig ikke å si noe om.

«Siden begge er døde, vil vi trolig ikke få full klarhet i motivet. Politiet mener siktede var alene om drapshandlingen», skriver politiet i meldingen.

– En av grunnene til at vi mener brannen er påsatt, er at det er funnet flere arnesteder. Men vi venter svar på flere analyser før vi kan fastslå dette, sier Østvold til NTB.

Etterforskningen tilsier at det var siktede som startet brannen, og at han var alene om det.

Selve drapet mener politiet skal ha skjedd i en leilighet i Gjøvik sentrum, der siktede har tilknytning, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Den drepte mannen ble trolig fraktet fra Gjøvik til næringsbygget i siktedes bil, skriver politiet i meldingen.

Videre opplyser politiet at de avventer analyser for å fastslå den endelige brannårsaken i næringsbygget.

(©NTB)

Flere nyheter: