Menu
Pasienter med koronasmitte får behandling på intensivavdelingen på et offentlig sykehus i Sao Jose. Foto: Felipe Dana / AP / NTB

Dødeligste måned i koronarammede Brasil

Mars ble den dødeligste måneden som er registrert så langt i koronapandemien i Brasil.

Av NTB | 01.04.2021 00:20:46

Medisin og helse: 66.573 koronasmittede døde i landet i mars måned. Totalt har landet registrert 321.515 koronarelaterte dødsfall siden pandemien brøt ut, opplyser helsedepartementet.

Det søramerikanske landets sykehus har blitt presset til bristepunktet på grunn av en ny bølge med alvorlige smittetilfeller. Leger tvinges nå til å velge hvilke pasienter de skal gi livreddende hjelp til.

Det dystre mars-tallet er mer enn dobbelt så høyt som det som til nå har vært den dødeligste måneden i landet, juli i fjor, da myndighetene registrerte 32.881 koronarelaterte dødsfall.

– Aldri i landets historie har vi sett en enkelt hendelse ta livet av så mange mennesker på en enkelt måned, sier legen Miguel Nicolelis, som har vært koordinator for pandemiberedskapen i den nordøstlige delen av landet.

Han viser til at vinteren nå nærmer seg på den sørlige halvkule og at viruset sprer seg raskt. Brasil står overfor den perfekte storm, uttaler han.

– Dette er ikke en trussel bare mot Brasil, men mot hele verden, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: