Menu
Nødetatene rykket ut etter at en hvit pickup kjørte inn i en folkemengde idet en pride-parade skulle starte i Wilton Manors sør i Florida. Én person mistet livet. Foto: Chris Day / South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB

Dødelig påkjørsel i Florida var trolig en ulykke

En mann omkom da en pickup kjørte inn i tilskuere til en pride-parade sør i Florida. Hendelsen var trolig en ulykke, mener lokale myndigheter.

Av NTB | 20.06.2021 20:38:56

Ulykker og naturkatastrofer: Også lederen for en av gruppene som deltok i paraden, og som ble rammet av påkjørselen, tror det var en ulykke.

Det var like før en pride-parade i Wilton Manors skulle starte, at en pickup skjenet over veien og kjørte inn i publikum, ifølge Local10. En person mistet livet som følge av skadene, mens en annen ble alvorlig skadd.

Hendelsen førte til spekulasjoner fra blant andre ordføreren i nabobyen Fort Lauderdale om at det dreide seg om hatkriminalitet mot homofile. Politiet sa de holdt alle muligheter åpne.

– Den tidlige etterforskningen tyder nå på at det var en tragisk ulykke, men ingen har endelig slått det fast, sier Wilton Manors viseordfører Paul Rolli søndag.

Bilføreren, som var en del av den samme gruppen som ofrene, ble pågrepet. Det er uklart om han er siktet for noe.

Paraden ble avlyst etter hendelsen.

Juni er pride-måned og markerer et politiraid mot baren Stonewall Inn i New York. Gjestene i klubben, som var populær blant homofile, motsatte seg at politiet grep inn mot dem 28. juni 1969, og raidet endte med opptøyer i Greenwich Village. Opprøret som fulgte, regnes som startskuddet på den moderne homobevegelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: