Menu
Salzburgs Maximilian Wöber i duell med Luis Suárez. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Dødelig effektive Atlético Madrid videre i mesterligaen

Atlético Madrid gjorde jobben i Østerrike og sørget for videre deltakelse i mesterligaen med 2-0-seier over Salzburg onsdag.

Av NTB | 09.12.2020 23:08:04

Sport: Forutsetningene var enkle for østerrikerne før kampen: Salzburg trengte alle poengene mot Atlético for å ta seg videre til sluttspillet. Ved tap og Lokomotiv Moskva-seier mot Bayern München ville de faktisk ende sist.

Slik gikk det ikke, og spanjolene tok seg til åttedelsfinale som nummer to i gruppen med 2-0-seier. Mario Hermoso og Yannick Carrasco scoret gjestenes mål.

Atlético Madrid har hatt en god høst som har gitt dem tabelltopp i hjemlig serie. Etter 0-4-tapet for Bayern München i gruppespillet for seks uker siden har det blitt sju seirer og tre uavgjort i alle turneringer.

I Tyskland ble den andre kampen i gruppen spilt. Bayern tok seg komfortabelt av Lokomotiv Moskva og vant 2-0. Storklubben var allerede gruppevinnere før kampen.

Salzburg går med 3.-plass inn i 16-delsfinalene i europaligaen, mens Lokomotiv Moskva uten seier havnet sist.

Bortelaget hadde ikke skapt all verdens da de viste sin styrke på dødball etter 39 minutter. Venstreback Hermoso vant duellen i boksen og stusset inn ledermålet med skulderen.

Annen omgang fortsatte i det samme sporet der Salzburg styrte banespillet og skapte mest. Enock Mwepu traff stolpen med et hardt skudd etter 76 minutter, men Atlético slapp med skrekken.

Og så fikk Salzburg, som avsluttet hele 18 ganger i løpet av kampen, se en reprise av første omgang. De ga bort mer og mer rom, og Atlético utnyttet det. Et innlegg fra høyre ble styrt i mål av innbytter Yannick Carrasco, som sikret 2-0-seier.

De visste det ville bli vanskelig mot et lag som sto med ett tap på de 45 siste kampene i alle turneringer før kveldens kamp. Storlaget tapte 1-4 for Hoffenheim i september.

Første omgang var preget av at Bayern hadde mest ball, men også russerne skapte noen muligheter. Nærmest var nok likevel Bayern anført av Thomas Müller. Angriperen kunne sendt vertene i føring, men avslutningen strøk stolpen.

Etter 62 minutter steg Niklas Süle til værs og headet inn 1-0. 18 minutter senere ble Eric Maxim Choupo-Moting spilt fri i 16-meteren og løftet ballen opp i nettaket. Bayern München gikk dermed til topps i sin gruppe på det som ble en komfortabel kveld på eget gress – en kveld der Robert Lewandowski var på sidelinjen med en liten skade og David Alaba fikk hvile.

Salzburg var spillemessig best de første 45 minuttene og skapte flest sjanser. Men igjen viste Atlético Madrid hvor effektive de kan være.

I München var Lokomotiv Moskva avhengig av seier samtidig som Salzburg avga poeng mot Atlético Madrid for å få 3.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: