Menu
Webcam: Statens Vegvesen

Døde i ulykke på Stordabroa

En person er bekreftet omkommet etter at et semitrailer mistet en gjenstand som traff en varebil i motsatt kjøreretning over Stordabroa ved 06.45-tiden.

Av Egil M Solberg | 05.12.2019 07:25:59

Ulykke: Det var en del av vogntogets kapell som falt av. Dette er et overbygg på vogntog, som består av en ramme med en presenning over.

Det befant seg to menn i bilen. Det var bilføreren som omkom i ulykken.

Passasjeren i bilen ble fysisk uskadd, men ble tatt med til sykehus for en sjekk.

Kjørte videre

Vogntoget kjørte videre i sørgående retning, men ble senere stanset av politiet.

– Vogntoget ble stanset ved Grønåsen på E39 i Stord ved 7.30-tiden, opplyser operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt.

Hun sier at det foreløpig er uklart om føreren stakk av, eller om han ikke merket hva som skjedde.

– Etter samtaler med sjåføren av vogntoget, kan det tyde på at han ikke forstod omfanget av hendelsen da den inntraff. Videre undersøkelser blir foretatt for å få klarlagt de faktiske forhold samt ivaretagelse av de involverte, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker ikke nå å gå nærmere inn på sjåførens forklaring. Sak er opprettet og etterforskningen vil søke å belyse saken.

Krimteknikkere til stedet

Kriminalteknikere og ulykkesgruppen fra vegvesenet ble sendt til stedet og veien holdes stengt mens undersøkelsene pågår.

– Bømlafjordtunnelen stenges også på grunn av opphoping av kø. veien måtte stenge i begge kjøreretninger og det ble jobbes med omkjøring, opplyser operasjonslederen.

Det er ventet at broa vil være stengt i flere timer.

– Estimert tid for stenging av Stordabrua, Bømlafjordtunnelen og Bømlabrua er sett til circa klokka 12, opplyser Sørvest politidistrikt.

Reisende fra Bømlo som skal sørover kan ta ferje fra Langevåg til Buavåg.

Twitter

Flere nyheter: