Menu
Norges U21-landslag ble hardt straffet på dødballer i 2-3-tapet for Kroatia i EM-kvalifiseringen fredag. Foto: Nikola Krstic / NTB

Dødballer senket U21-gutta i thriller mot Kroatia

Det norske U21-landslaget røk 2-3 i bortemøtet med Kroatia i EM-kvalifiseringen. Sebastian Sebulonsen og Emil Konradsen Ceïde scoret med få minutters mellomrom.

Av NTB | 08.10.2021 20:22:30

Sport: Oppgjøret i Varazdin skulle bli langt mer spennende enn det første omgang ga bud om. Der tok Kroatia ledelsen etter under to minutter, doblet den et snaut kvarter senere og var klart best.

Men en kanon fra Sebulonsen ni minutter etter hvilen ga Norge oppkvikkeren laget trengte. Viking-backen klinket til etter en skuddblokk og sendte ballen ned i venstre hjørne.

Kroatene svarte umiddelbart på en dødball ved Mario Vuskovic. Etter en corner kunne han prikke inn 3-1, men løpet var ikke kjørt for de norske U21-gutta. Det sørget Ceïde for med en vakker scoring bare minuttet etterpå.

Den siste halvtimen jaget Norge et utligningsmål. Jørgen Strand Larsen fikk blant annet en svær mulighet fra kort hold, men ble stoppet av oppofrende forsvarsspill.

Roko Simic ga Kroatia 1-0 på en keeperretur i åpningsminuttene. Baklengsmålet kom i kjølvannet av et frispark, og det var dødball som også ga 2-0. Josip Sutalo kunne sette ballen forbi en utspilt Kristoffer Klaesson i det norske buret.

Norge hadde vunnet begge sine to første kamper i EM-kvalifiseringen før fredagens tap, mens Kroatia står med ni poeng og full pott. Neste oppgave for Leif Gunnar Smeruds lag er hjemmekampen mot Estland på Marienlyst i Drammen tirsdag.

Gruppevinneren tar seg direkte til EM i Georgia og Romania i 2023. Toerlaget skal ut i omspill om en sluttspillbillett.

(©NTB)