reklame for Utvik Autoservice
Menu
Populære utfartssteder byr ikke alltid på offentlige toaletter. Foran en sommer med spesielle reiserestriksjoner er det flere som bekymrer seg for hvordan friluftsglade turister vil løse doproblemene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Dobesøk i det fri skaper bekymring foran hjemmesommeren

Folk som tilrettelegger for friluftsliv, frykter at mange feriegjester denne sommeren vil gjøre sitt fornødne i naturen i mangel av offentlige toaletter.

Av NTB | 02.05.2020 15:17:30

Natur og miljø: I det populære turområdet Tromvik utenfor Tromsø er det tydelig at folk løser doproblemene i det fri.

– Vi ser at det ligger mye avføring og toalettpapir rundt omkring. Vi tror at enda flere vil oppsøke disse områdene til sommeren, og det vil gjøre situasjonen enda verre, sier Anne Birgitte Fyhn i Tromvik utviklingslag til NRK.

Den Norske Turistforening (DNT) er kjent med problemet og påpeker at alle har en plikt til å rydde opp etter seg i naturen.

– Men etter hvert som det er flere folk ute, også flere gjester fra andre land, så ser vi at det er noen som ikke klarer det, sier Anne-Mari Planke i DNT.

Tromsø kommune anslår at det koster rundt 100.000 kroner i året å drive toalettene som trengs, og håper å kunne dele ansvaret med blant annet fylkeskommunen og reiselivsnæringen.

(©NTB)

Flere nyheter: