Menu
Politiet fikk mandag melding om en alvorlig voldshendelse på Søm i Kristiansand. Nødetatene fant to hardt skadde kvinner. De ble sendt til sykehus, men døde kort tid etter ankomst. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dobbeltdrapssiktet i Kristiansand fremstilles trolig for varetekt onsdag

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand mandag, fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag. Han er innlagt på sykehus.

Av NTB | 29.03.2022 15:19:33

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi ønsker å kunne overføre siktede til varetekt dersom det skjer en endring i hans helsetilstand, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt.

Mannen ble innlagt på sykehus i Arendal mandag kveld og er enda ikke avhørt.

– Det er noe vi jobber kontinuerlig med å få i stand, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt til NTB.

Mannen ble innlagt mandag kveld og har tilbrakt natten på sykehus.

Kripos bistår Agder-politiet og gjør undersøkelser på åstedet. De bistår i første omgang med sikring av spor.

– Vi har gjort beslag på åstedet med tanke på et mulig drapsvåpen. Beslagene er etter vår vurdering interessante, sier han og legger til at etterforskningen pågår for fullt.

Det er opprettet midlertidig flyforbudssone over åstedet på Søm i Kristiansand slik at undersøkelsene kan pågå uforstyrret, sier han.

– Vi har ikke låst oss til noe, men vi mener å ha et rimelig godt bilde av situasjonen, sier politiadvokaten.

Han opplyser at det er for tidlig å si noe om motivet for drapene.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningen foreløpig. Det er for tidlig å si noe om foranledning, motiv, eller rekkefølgen vi mener hendelsesforløpet har skjedd.

Bryge vil ikke si noe om alderen til de drepte kvinnene, eller utdype forholdet mellom de tre.

– Vi har per nå ikke sikker identitet på de fornærmede, og av den grunn vil vi ikke kommentere dette. Det er et pågående arbeid som vi nærmer oss ferdigstillelse av, og jeg vil ikke utdype mer enn det.

Det er besluttet at de avdøde skal obduseres, men politiadvokaten vet foreløpig ikke når dette skjer, eller når man kan vente den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Han ble kjørt dit av et vitne, som er avhørt, sier Bryge.

Politiet har også avhørt flere andre vitner.

– Jeg vil ikke si noe konkret om hva de har forklart. Vi har avhørt flere vitner, og det gjenstår også en rekke vitneavhør.

Politiet fikk melding om en alvorlige voldshendelsen på Søm i Kristiansand klokka 13.20 mandag. Nødetatene fant to hardt skadde kvinner på stedet, som ble sendt til akuttmottaket på Sørlandet sykehus. Kvinnene døde kort tid etter ankomst.

Det er snakk om to voksne kvinner, ifølge politiet. Alle de involverte er av syrisk opprinnelse.

Grunnen er hans psykiske helsetilstand. Bryge vil ikke gå nærmere inn på mannens tilstand, men sier at han er preget av hendelsen.

Bryge vil si lite om hva de har avdekket så langt, men sier at de vurderer flere hypoteser.

Politiet har bekreftet at det er en relasjon mellom de tre involverte, men er sparsomme på andre detaljer.

Den siktede mannen meldte seg selv til politivakta i Kristiansand mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: