powergym
Menu
Drap i Haugesund

Drap og selvdrap i Haugesund

En mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene ble i natt funnet døde i en leilighet i Kirkegata i Haugesund. Politiet karakteriserer hendelsen som en familietragedie.

Av Egil M Solberg | 03.10.2015 12:11:41

Det var klokken 03.05 natt til fredag at politiet fikk inn meldingen om en alvorlig hendelse i Haugesund hvor et ektepar var livstruende skadet.

– En person ble forsøkt gjenopplivet på stedet, den andre personen døde på sykehuset. Ekteparet er av utenlandsk opprinnelse, opplyser politistasjonssjef Edgar Mannes ved Haugesund politistasjon under en pressekonferanse lørdag formiddag.

– De to ble drept med en skarp gjenstand. En gjenstand som er forenlig med skadene de to ble påført er funnet, opplyser Mannes.

Ingen utenforstående skal ifølge politiet ha noe med saken å gjøre.

To andre familiemedlemmer var i boligen da politiet kom til stedet. En jente på 15 år og en gutt på 19. Disse er avhørt.

– De pårørende og etterlatte ivaretas av kommunens kriseteam og barnevernet, sier Mannes under pressekonferansen.

Kripos er bedt om å bistår lokalt politi, men en foreløpig undersøkelse er foretatt av Haugesund politistasjon på åstedet.

Politiets hovedteori
Etterforskingen gir grunnlag for en hovedteori om at dette dreier seg om et drap og et selvdrap.

– Vi vil foreløpig ikke kommentere spørsmål knyttet til rollefordeling, da ytterligere tekniske undersøkelser må gjennomføres for å få verifisert dette, opplyser Linda Merethe Lie som er kommunikasjonsrådgiver hos politiet i Haugesund.

VIDEO FRA PRESSEKONFERANSEN PÅ HAUGESUND POLITISTASJON