reklame
Menu
Matsentralen opplever økt pågang etter at koronakrisen slo inn. Her er Matsentralen i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Dobbelt så mange som vanlig ba om mathjelp i påsken

Over dobbelt så mange som normalt ba om hjelp fra Matsentralen i påsken. I Oslo ble det på én dag delt ut like mye mat som det vanligvis deles ut i hele landet.

Av NTB | 16.04.2020 15:47:49

Økonomi og næringsliv: – I Oslo økte mengden mat vi delte ut, med 131 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Tirsdag etter påske opplevde vi vår travleste dag noensinne. Da delte vi på én dag ut 14,2 tonn mat. Det er like mye som vi vanligvis deler ut på en dag i hele landet, sier daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen.

De formidler overskuddsmat fra bedrifter til veldedige organisasjoner.

Siden koronakrisen brøt ut, har gjennomsnittsmengden mat som blir levert ut fra Matsentralen, økt med over 44 prosent på landsbasis. Ifølge Aubert er det mange som har fått økonomiske utfordringer på grunn av koronakrisen og derfor ber om mathjelp.

– Behovet for mat er derfor veldig stort, spesielt sunn mat som fisk og grønnsaker, sier Aubert.

Findus donerte før påske mat og penger verdt 1 million kroner til Matsentralen for å hjelpe dem å håndtere de mange nye forespørslene.

– Det meste av overskuddsmaten havner i dag i Oslo. Derfor er det ekstra nyttig at en så stor aktør som Findus også kan bistå med logistikk slik at vi får levert til hele Norge. Vi ønsker også veldig gjerne samarbeid med flere næringsmiddelprodusenter utenfor Oslo, sier Aubert.

(©NTB)

Flere nyheter: