Menu
Statsminister Erna Solberg (H) på båttur under Røde Kors' «Ferie For Alle»-arrangement på Oscarsborg i Oslofjorden i 2018. Organisasjonen håper å få til så mye aktivitet som mulig så fort samfunnet åpner igjen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Dobbelt så mange søker om gratis ferie

Røde Kors melder om en dobling fra tidligere år i søknader om ferie for familier med dårlig råd. Organisasjonen øker kapasiteten for sommeren.

Av NTB | 30.03.2021 14:06:00

Fritid: Det skjer samtidig med at det av koronahensyn har vært vanskelig å arrangere smittevernvennlige påskeaktiviteter i år, ifølge Røde Kors. Organisasjonen har i dialog med kommuneoverleger over hele landet lagt om til alternative aktiviteter.

Opprinnelig skulle familier rundt om i landet ha reist på påskeferie sammen med frivillige fra Røde Kors i år. I stedet har det blitt utdeling av aktivitetshefter, påskeegg, rebus til familier, friluftslivspakker med hengekøyer og liggeunderlag, leker og annet til disse familiene.

– Vi ser en voksende gruppe som har behov for gratis ferieaktiviteter i skoleferien. Behovene der ute er store, og vi merker en enorm pågang, sier seniorrådgiver Elisabeth Dahl Hansen i Røde Kors.

– Målet er å få til så mye aktivitet som mulig så fort samfunnet åpner igjen, og vi planlegger flere opphold i mai og i skolens sommerferie. Til det trenger vi enda flere nye frivillige for å sikre flere familier gode sommerminner, legger hun til.

Ifølge en undersøkelse utført av Opinion på vegne av Røde Kors har hver femte nordmann fått dårligere råd som følge av pandemien. 16 prosent fortalte at de er usikre på om de har råd til påskeferie i år.

(©NTB)

Flere nyheter: