reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marcus Kleveland vant gull i knuckle huck i X Games i Aspen, Colorado. Her fra en treningsøkt på torsdag. Foto: Kelsey Brunner / The Aspen Times via AP / NTB

Dobbelt norsk i knuckle huck-konkurransen i X Games i Aspen

Marcus Kleveland var best i snowboardøvelsen knuckle huck og sikret seg sitt femte X Games-gull natt til lørdag i Aspen i Colorado.

Av NTB | 22.01.2022 03:36:00

Sport: Fridtjof Sæther Tischendorf kom på andreplass. De to nordmennene utklasset blant andre amerikaneren Dusty Henricksen, som tok bronsemedaljen.

I øvelsen knuckle huck er det om å gjøre å gjøre kreative triks ut over hoppkulen, noe Kleveland har gjort til et varemerke.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg bare cruiset og hadde det gøy, sa Kleveland rett etter seieren, ifølge Brettforbundet.

– Det å starte X Games slik er bare helt konge. Godt å kunne senke skuldrene litt inn i de to siste konkurransene (slopestyle og big air). Løypa er sinnssykt bra, så jeg føler at dette kommer til å bli blant de bedre konkurransene nivåmessig, fortsetter han.

Kleveland har fra tidligere to X Games-gull i slopestyle, ett i knuckle huck og ett i big air. 22-åringen fra Dombås er også et av Norges gullhåp i OL i Beijing i februar.

Konkurranse var den første av tre der de norske brettkjørerne deltar. Lørdag klokken 20 norsk tid er det slopestyle, der Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland stiller til start. Klokken 4 natt til søndag er det klart for big air-konkurranse med Kleveland og Røisland.

– X Games er en av årets store begivenheter, så vi dro hit selv om det er tett opptil OL. Disse gutta trår til i hver konkurranse, men de er også eksperter på å skjønne når ting kan gå galt. Selvsagt kan skader skje, men de er så gode at jeg ikke er bekymret for det, sier trener Marius Håker til VG.

Han sier at målet for OL er to medaljer. Snowboardkonkurransene i Beijing starter 6. februar.

Flere nyheter: