Menu
Marius Lindvik vant hoppkvalifiseringen i OL lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen – Lindvik og Johansson på topp

Marius Lindvik knep 1.-plassen foran Robert Johansson i lørdagens hoppkvalifisering i Beijing-OL. Halvor Egner Granerud er også klar for OL-rennet søndag.

Av NTB | 05.02.2022 08:50:39

50 av 53 utøvere ville kvalifisere seg til konkurransen i normal bakke, og dermed var det aldri noe spørsmål om Lindvik, Johansson og Granerud skulle gå trygt videre.

Robert Johansson hoppet 103 meter og gikk i ledelsen med elleve hoppere igjen på toppen av bakken. Med minst mulig margin endte han 0,1 poeng bak Lindvik, som vant kvalifiseringen med et hopp på 100,5 meter.

– Det var veldig deilig. Det var det beste hoppet mitt så langt, sa Lindvik til Discovery Plus om kvalifiseringsseieren.

– Jeg føler jeg klarer å slappe av og holde fokus på det jeg skal. Jeg kjenner at kvalifiseringshoppet er det beste så langt, og så fortsetter jeg å få til de tingene jeg har øvd på i tilløpet. Det lover godt, sa Johansson.

Norge viser at de for alvor er med i kampen om gull og medaljer i søndagens renn.

Ukrainske Anton Korsjuk, tsjekkiske Filip Sakala og det kinesiske hjemmehåpet Song Qiwu klarte ikke å kvalifisere seg.

Johann Forfang og Daniel-André Tande var ikke med etter å ha blitt koronasmittet like før OL. Begge testet negativt fredag og kan muligens sette kursen for Beijing-OL allerede i løpet av helgen. De håper på å rekke kvalifiseringen til storbakkerennet neste fredag.

Johansson presterte også det beste han har fått til hittil i OL. Han var best av de norske i prøveomgangen før kvalifiseringen.

Granerud, som hoppet etter Lindvik, skuffet i kvalifiseringen med et hopp på 90 meter. Det holdt til 28.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: