reklame for Sheiken Bowling
Menu
Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT mener årets påske er en fin anledning til å bli kjent i sitt eget nærområde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

DNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet

Den Norske Turistforening (DNT) håper folk kommer seg ut i påsken til tross for hytteforbudet. De oppfordrer til å finne nye tursteder i nærområdet.

Av NTB | 05.04.2020 09:32:32

Fritid: – Vårt fokusområde i år er nærturer der folk bor. Det bor heldigvis folk overalt, men utfordringene er der det bor mye mennesker. Vi må klare å opprettholde smittevernet, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT til NTB.

Han oppfordrer til å unngå de områdene der det til vanlig er mye folk.

– De som ikke er så kjent med friluftslivet har kanskje ikke så mange steder de kjenner. Da er det vanskelig å være kreativ. Derfor er vi opptatt av å gi tips.

– Det er en viktig kilde til mye inspirasjon. Her finner du turer som kanskje ikke er de mest kjente. Denne situasjonen er en perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet.

Han oppfordrer også til å gjøre andre aktiviteter enn bare å gå turer.

– For eksempel kan man lage middag eller lunsj ute. Ta med primus, da kan man lage pannekaker eller poppe popkorn. Enkle ting man kan gjøre som kan være et avbrekk i hverdagen. Det kan bli lange dager med hjemmekontor og hjemmeskole.

– Vi har kartlagt alle potensielt vanskelige steder, som utfartssteder, kjøpesentre, og mindre butikker. Så har vi laget noen byvettregler som vi anmoder alle å følge, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet.

– Vi vil ha folk ute så langt det lar seg gjøre for å i første omgang veilede avstandsreglene. Så tror jeg at det i de aller fleste tilfeller vil være tilstrekkelig. Motsetter man seg dette, er det faktisk straffbart.

– Fortsett å være ute, men finn nye stier eller ruter. Skal du jogge, kan du gjøre det på tidspunkter det ikke er så mange ute og går, sier han til NTB.

Høie sier at han opplever at folk har blitt flinkere til å tenke annerledes.

– Det var tydelig bedre sist helg enn helgen før, sier han.

Han trekker fram nettsiden ut.no som DNT samarbeider med Statskog, Friluftsrådenes Landsforbund og Kartverket om. Her finner man turer i hele landet.

I Oslo forbereder man seg på enn påske med mye folk.

Helseminister Bent Høie, som er gift med Solvang i DNT, oppfordrer folk til å komme seg ut.

(©NTB)

Flere nyheter: