Menu
Konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB la mandag fram kvartalsrapport for andre kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

DNB tynget av koronatap, men med noen lyspunkter

DNBs resultat for andre kvartal endte i overkant av 5 milliarder kroner. En klar nedgang fra i fjor, men en forbedring fra årets første kvartal.

Av NTB | 13.07.2020 08:03:09

Økonomi og næringsliv: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB sier at situasjonen fremdeles er utfordrende for mange, men at norsk økonomi lander på beina, og at ting ser lysere ut enn de gjorde i slutten av forrige kvartal på en rekke områder.

– Dette er blant annet tilfelle for forbrukernes tillit, eiendomsmarkedet, personlig forbruksnivå, sysselsettingsgrad og oljepris, sier hun i en pressemelding i forbindelse med kvartalsresultatet.

Resultatet i perioden fra april til juni endte på 6,3 milliarder kroner før skatt, eller rett i overkant av 5 milliarder kroner etter skatt. Resultatet var en nedgang på 1,1 milliard kroner etter skatt.

Tapet på utlån for andre kvartal endte på 2,1 milliarder kroner. Det meste av dette kan relateres til usikkerhet knyttet til koronapandemien. Også i årets første kvartal hadde DNB høye utlånstap.

Netto renteinntekter var 9,45 milliarder kroner i andre kvartal, noe som var en nedgang på 130 millioner kroner fra samme kvartal i fjor. Tapet her ble oppveid av at andre inntekter var høyere, blant annet hadde DNBs meglerhus DNB Markets et godt kvartal, det hadde også eiendomsmegling.

(©NTB)

Flere nyheter: