Menu
DNB setter opp boliglånsrenta. Foto: Terje Bendiksby / NTB

DNB og Nordea setter opp boliglånsrenta med inntil 0,25 prosentpoeng

DNB og Nordea setter opp boliglånsrenta med inntil 0,25 prosentpoeng etter at Norges Bank torsdag offentliggjorde at de hever styringsrenta med like mye.

Av NTB | 24.09.2021 15:37:24

Økonomi og næringsliv: – Når Norges Bank nå hever styringsrenten, legger vi en historisk periode med nullrente bak oss. Vi går mot normalisering. Selv etter denne justeringen vil våre boliglånskunder fortsatt ha en svært lav rente, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB.

Noen timer senere varslet også Nordea at også de setter opp renten.

– I lys av Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøte 23. september og utviklingen i pengemarkedsrentene har Nordea besluttet å justere opp rentene på boliglån og sparekonto, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

Nordea opplyser også at renten på innskuddssiden økes med inntil 0,25 prosentpoeng.

– At renten øker, er i seg selv et tegn på at vi er på vei ut av en svært krevende situasjon hvor pandemien har preget livene våre og norsk økonomi, sier Marjamaa.

Nye rentesatser for eksisterende lån vil gjelde fra 5. november.

Norges Bank hevet torsdag styringsrenta til 0,25 prosentpoeng. Styringsrenta hadde før torsdag ligget på 0 prosent siden 7. mai i fjor.

DNB sier at nye renter gjelder fra 28. september for nye kunder, og fra 12. november for eksisterende kunder.

Flere nyheter: