Menu
DNB og konsernsjef Kjerstin Braathen har sikret seg over 90 prosent av aksjene i Sbanken. Foto: Gorm Kallestad / NTB

DNB har sikret seg over 90 prosent av aksjene i Sbanken

DNB har sikret seg 90,9 prosent av aksjene i Sbanken. Prisen er 108,85 kroner per aksje.

Av NTB | 14.06.2021 20:08:34

Økonomi og næringsliv: DNB tilbød opprinnelig 103,85 kroner per aksje, men økte dette tilbudet mandag i forrige uke.

Banken varslet i april at de ville kjøpe opp Sbanken, men har slitt med å få med seg alle aksjeeierne. De vil nå tvangsinnløse de resterende aksjene, ifølge en børsmelding mandag kveld.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått så tydelig støtte av styret i Sbanken og nå fra aksjonærene, sier konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide i DNB til Dagens Næringsliv.

Konkurransetilsynet kan nemlig stanse oppkjøpet. De gir sin dom neste torsdag.

Tilsynet må innen den tid ta stilling til om oppkjøpet godkjennes, og at de dermed avslutter saken, eller om de skal gå videre til neste fase og fortsette vurderingen.

– Vår oppgave er å finne ut de konkurransemessige virkningene, om konkurranse skades og reduseres, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til avisen.

I henhold til norske regler må DNB besitte minst 90 prosent av Sbanken-aksjene dersom de skal tvangsinnløse de resterende aksjene og innlemme den i sin egen bankvirksomhet.

– Nå er første etappe med aksjonærene i orden, men det er en del som gjenstår å avklare opp mot myndighetene. Det har vi stor respekt for og har en god dialog med Konkurransetilsynet, sier Midteide.

Sbanken ble etablert i år 2000, som den første rene digitalbanken i Norge, og ble notert på Oslo Børs i 2015. Selskapet ble en selvstendig norsk bank høsten 2015, men var inntil da et datterselskap av svenske Skandiabanken.

(©NTB)

Flere nyheter: