powergym
Menu
Euro

DnB gir mindre valuta for pengene

DnBs valutakurser fra automat, er langt mindre fordelaktige enn de kursene VISA og MasterCard opererer med. Ta ut minst mulig og bruk heller kort på ferie, oppfordrer ekspertene.

Av Egil M Solberg | 10.06.2016 06:06:25

De fleste minibankene som lar deg ta ut utenlandsk valuta i Norge betjenes av DnB og Nordea. Det er følgelig de som fastsetter kursen på de ulike valutaene.

Tar du ut penger i utlandet er det derimot betalingsleverandører som VISA og MasterCard som fastsetter valutakursen.

Man kan med andre ord spare på å vente med å ta ut penger til man kommer fram til feriedestinasjonen, skriver dinero.no i en pressemelding.

– Det kan så klart være lurt å ha et lite beløp for hånden idet man ankommer feriedestinasjonen, og en tommelfingerregel er å ha nok gangbar valuta til å komme seg trygt fram til hotellet. Jeg anbefaler derimot ikke å ta ut hele feriebudsjettet i Norge før avreise. Det er å kaste penger ut vinduet, sier Anders Fagereng, daglig leder i forbrukerportalen dinero.no.

Taper enda mer når du veksler tilbake
Hvis du har euro til overs når du kommer hjem fra reise kjøper DnB gjerne euroen tilbake fra deg, men da for nærmere 50 øre mindre enn midtkursen.

Tar du for eksempel ut 200 euro før avreise og sitter igjen med 100 euro som du ønsker å veksle hos DnB når du kommer hjem, taper du med andre ord rundt 150 kroner, pluss gebyrer, ved en eurokurs på 9,5.