Menu
Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V). Torsdag ettermiddag legger valgkomiteen i Venstre fram sin innstilling om hvem de mener bør lede partiet framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

DN: Venstres valgkomité legger fram innstilling torsdag

Valgkomiteen i Venstre skulle etter planen legge fram sin innstilling til ny partiledelse fredag, men fremleggelsen er blitt framskyndet, ifølge DN.

Av NTB | 05.03.2020 15:01:41

Politikk: Klokka 18 torsdag holder komiteen pressekonferanse om hvem de mener bør lede partiet, skriver avisa.

NTB har ikke fått bekreftet tidspunktet for pressekonferansen, som planlegges holdt på Gardermoen.

Det er knyttet stor spenning til innstillingen, og til om en eller flere fra dagens ledertrio – partileder Trine Skei Grande og nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik – blir vraket av valgkomiteen.

Kulturminister Abid Raja, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, næringsminister Iselin Nybø og stortingsrepresentant Guri Melby er alle spilt inn som mulige nye navn i Venstre-ledelsen.

Det har vært antatt at Grande i januar tok både Rotevatn og Raja inn i regjeringen i håp om å trygge sin egen posisjon som partileder.

Onsdag gikk Elvestuen, som ble vraket som klima- og miljøminister i januar, til angrep på Grande, og torsdag ba flere partitopper i Venstres Oslo-lag Grande om å trekke seg.

Hele ledelsen i Venstre er på valg under partiets landsmøte på Gardermoen helgen 17. til 19. april.

(©NTB)

Flere nyheter: