Menu
Maxim Dlugy er ikke fornøyd med Magnus Carlsens stikk mot sjakkmentoren. Foto: Carina Johansen / NTB

Dlugy svarer på Carlsen-stikk: – Ærekrenkende anklager

Sjakkspiller Hans Niemanns mentor, Maxim Dlugy, er svært lite fornøyd med Magnus Carlsens stikk i jukseskandalen som har preget sjakkverden.

Av NTB | 11.10.2022 09:00:56

Sport: – Folk kan trekke sine egne konklusjoner, og det har de definitivt gjort. Og jeg må si at jeg er veldig imponert av Niemanns spill. Jeg tror at hans mentor Maxim Dlugy må ha gjort en veldig god jobb, sa Carlsen til Chess24 i slutten av september.

Sjakkbråket mellom Carlsen og Niemann har de siste ukene satt søkelyset på juks i internasjonal sjakk.

Mandag kveld kom Dlugy med en uttalelse hvor han svarte på Carlsens kommentarer.

– Han insinuerer at Hans jukser, uten å si noe konkret, og så insinuerte han at Hans’ mentor (meg) gjør en god jobb, noe som er bevis for juks for Magnus, skrev sjakkmentoren og fortsatte:

– Det er ingen metode, som jeg eller andre kjenner til, hvor jeg kunne fungert som medskyldig til Hans’ påståtte juksing mot Magnus. Det er ingen dippedutter, det er ingen faktisk juksing og jeg var i New York da partiet ble spilt.

En etterforskning utført av Chess.com avslørte tidligere denne uken at Niemann har trolig mottatt ulovlig assistanse i flere enn 100 onlinepartier, også så nylig som i 2020.

(©NTB)