Menu
Novak Djokovic fotografert i bilen på vei fra karantenehotellet til rettslokalet i Melbourne. Foto: James Ross / AAP via AP / NTB

Djokovics avgjørende rettsmøte er over – avgjørelse ventet innen timer

Rettsmøtet om Novak Djokovics visum i Australia er over. Det er ventet en avgjørelse i løpet av få timer på om han får spille Australian Open eller ikke.

Av NTB | 15.01.2022 05:06:37

kriminalitet og rettsvesen: Turneringen starter mandag. Djokovic var søndag i et rettsmøte i en føderal domstol og argumenterte for at immigrasjonsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig.

Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over. Det er ventet en avgjørelse i løpet av få timer.

Søndag opplyser Tennis Australia, arrangøren av Grand Slam-turneringen, at Djokovic etter planen skal spille siste kamp mandag. Serberens motstander er Miomir Kecmanovic.

Det er imidlertid ventet at rettsavgjørelsen som kan kaste om på alt vil komme søndag kveld.

I retten hevdet advokaten som representerte Hawke og australske myndigheter at Djokovic har en historie med å ignorere koronatiltak. Advokat Stephen Lloyd viste til at Djokovic testet positivt for korona forrige måned, for deretter å bli intervjuet og ta av seg munnbindet for å bli avbildet like etter.

Djokovic har beklaget at han gjorde dette.

Lloyd sa at Djokovics nærvær i Australia er en risiko for sikkerheten i landet.

Djokovic har vunnet turneringen ni ganger. Immigrasjonsminister Hawke tilbakekalte visumet etter at Djokovic først hadde vunnet fram i rettsvesenet.

Serberen er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mener er et medisinsk unntak fra vaksinekravet. Australske myndigheter mener han må kastes ut og hevder han inspirerer til vaksinemotstand.

(©NTB)