Menu
Novak Djokovic hadde store problemer mot Alejandro Davidovich Fokina og røk ut allerede i sin første kamp i årets Monte-Carlo Masters. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Djokovic ydmyket i Monte Carlo – exit i første kamp

Verdensener Novak Djokovic fikk et fælt comeback på tennisbanen og røk for useedede Alejandro Davidovich Fokina i prestisjeturneringen Monte-Carlo Masters.

Av NTB | 12.04.2022 18:49:39

Sport: Serberen tapte med settsifrene 3-6, 7-6 (7-5), 1-6. Det skjedde i hans første opptreden siden han spilte tre ATP-kamper i Dubai i februar.

Djokovic ble brutt hele ni ganger og fikk 20 bruddballer imot seg i løpet av tirsdagskampen i Monaco. Fokina var særlig overlegen i tredje og avgjørende sett.

Spanjolen er rangert som nummer 46 i verden.

Etter det trodde nok mange at rutinerte Djokovic kom til å berge inn avansementet. I stedet ble han feid av grusen.

Oppgjøret var en del av storturneringens andre runde. Førsteseedede Djokovic fikk i likhet med Casper Ruud walkover i den første.

I slutten av mai stiller 34-åringen som tittelforsvarer i Roland-Garros. Den franske Grand Slam-arrangøren har uttalt at Djokovic får spille så lenge koronasituasjonen i Frankrike er stabil.

Duellen så ut til å få en tidlig slutt. Fokina ledet 3-0 i andre sett, men plutselig våknet Djokovic og vant fem strake game. Det ga ham en 5-4-ledelse på veien mot seier i tiebreak.

Djokovic har spilt lite i år fordi han fortsatt nekter å vaksinere seg mot koronaviruset. I januar ble han kastet ut like før starten i Australian Open, og senere trakk han seg fra spill i Indian Wells og Miami. Han kunne ikke reise til USA som uvaksinert.

(©NTB)